szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megállíthatatlan a Konzum, amelyben nemrég szerzett tulajdonrészt a felcsúti polgármester. Ráadásul állami pénzre is számíthat a cég a megszerzett Balatontourist ingatlanjainak felújítására.

Elképzelhető, hogy további kempingekkel bővül a Balatontourist portfóliója a 2018-as nyári szezonra – nyilatkozta a Magyar Időknek Jászai Gellért, a Konzum-csoport elnök-vezérigazgatója. A társaság, amelybe nemrég vásárolta be magát Mészáros Lőrinc szerdán jelentette be, hogy BLT Group nevű leányvállalata megvette a tucatnyi balatoni kempinget üzemeltető Balatontouristot. Ezzel - és a Hunguest szállodalánc korábbi megvásárlásával - a legnagyobb hazai turisztikai vállalkozás jött létre.

A bővülés Jászai Gellért szerint nem csak a jelenleg felszámolás alatt álló korábbi egységek megszerzését jelentheti, hanem újabb tóparti területek, eddig a balatoni szállásszolgáltató cégtől független kempingek bevonása is következhet a hálózatba.

A szerdán bejelentett tranzakcióval a 12 működő kemping mellett a Konzum közvetett érdekeltségébe került az egykori Balaton kemping fele, nagyjából 3,4 hektáros közvetlen vízparti ingatlanja is Badacsonyörsön. Ez jövőre, egy komplex felújítás után nyílhat meg, emellett további táborhelyeket vásárolnának a tó körül, illetve más formában, bérleti szerződésekkel és franchise-rendszerben is bővíteni a Balatontourist hálózatát.

A felújításokhoz és a fejlesztésekhez igen bőkezű pályázati forrásokkal is számolhat a Konzum. A kormány ugyanis, a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül 365,4 milliárdot forintot kíván 2020-ig fordítani a térség fejlesztésére. Ebből 5 milliárdot szánnak kempingfejlesztésre, 17 milliárdot pedig egy élménypark kialakítására – hazai forrásból, hogy még az Európai Bizottság se tiltakozhasson miatta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!