szerző:
hvg.hu

A Joker’s Jinx nevű hullámvasúton túl hosszúra sikerült az egyik kör csütörtökön, a „szerencsés” utasok pedig nem biztos, hogy legközelebb is felülnek ilyen játékra.

A tűzoltók létrás kocsi segítségével hoztak le a magasból összesen 24 embert csütörtökön egy marylandi vidámparkban, ahol menet közben megállt a Joker’s Jinx nevű hullámvasút. Az Upper Marlboróban található Six Flags America nevű vidámpark egyik játéka hibásodott meg.

Az ABC News szerint először egy gyermeket hoztak le, és helyi idő szerint este 9 óra elmúlt már, amikor az utolsó utast is kimentették. Úgy tudni, senkinek sem esett baja. Arról nincs hír, pontosan mennyi ideig voltak kénytelenek fent ülni az emberek.

A vidámpark szóvivője elismerte, hogy meghibásodott a hullámvasút, és a vonat a pálya egy szerintük biztonságos részén állt meg. Helyi idő szerint 21 óra 21-re fejezték be a mentést. Közölte, hogy nekik a vendégeik biztonsága a legfontosabb, a Joker’s Jinxet leállították, és csak alapos vizsgálat után indítják be újra.

Ugyanez a játék 2014-ben is elromlott, az akkori „szerencsés” utasok majdnem öt órán át ücsörögtek a magasban, amíg le nem hozták őket. Akkor sem sérült meg senki. A berendezést számítógép vezérlésű biztonsági rendszerrel szerelték fel, amely veszély esetén megállítja a vonatot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!