szerző:
hvg.hu

Mármint ha valaki Szabolcs-Szatmár-Beregből szeretne felköltözni.

Az Index bemutatja, hogy az elmúlt években hogyan alakultak az ingatlanárak az átlagfizetésekhez képest.

Az adatok szerint Budapesten például másfélszeresére nőtt egy átlagos lakás árának összeszedésére fordítandó idő: 2012-ben még kicsivel több mint hét év volt, 2016-ban viszont már 10,5 év.

Romlott a helyzet az ország egyik legszegényebb megyéjében, Szabolcs-Szatmár-Beregben is, ahol 2012-ben még hét év lett volna összeszedni egy 60 négyzetméteres lakás árát, 2016-ban viszont már inkább hét és fél. Szabolcsiként egy saját fővárosi lakásba költözni pedig szinte lehetetlen vállalkozás lett, ehhez több mint 20 évnyi szabolcsi átlagbért kellene félretenni.

A témát nemrég a hvg.hu is részletesen feldolgozta, ebben a cikkben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!