szerző:
hvg.hu

Vasárnap játszotta utolsó mérkőzését a White Hart Lane-en a Tottenham Hotspur.

Az angol bajnokság második helyezettje 2-1-re verte a Manchester Unitedet azon a meccsen, amely az utolsó volt az 1899-ben megnyitott stadionjukban. A mérkőzés előtt a klub legismertebb játékosai, legendái is bevonultak a pályára, a lefújást pedig hatalmas buli követte: a nézők elárasztották a gyepet, a szurkolói videók tanúsága szerint nagyszerű volt a hangulat.

A már épülő, háromkaréjosra tervezett új stadion, amelyet a jelenlegi közvetlen szomszédságában kezdtek felhúzni, s körbe is öleli a már meglévő létesítményt, a legnagyobb klubaréna lesz Londonban 61 ezres befogadóképességével. Még sörfőzdét is kialakítanak benne, ahol évente 1 millió pint sört készítenek majd.

A tervek szerint jövő augusztusban nyitják majd meg az új stadiont – a szerkezeti munkákat várhatóan decemberre befejezik –, addig a Spurs a Wembley-ben játszik.

Az építkezés költsége akár 800 millió fontra – körülbelül 293 milliárd forintra, azaz a Puskás Ferenc Stadionnál mintegy 140 milliárddal többre – is felkúszhat. A klub reményei szerint ennek fele különféle befektetői csomagokból jön majd össze, a másik fele pedig a névadási jogok értékesítéséből. A Nemzeti Amerikaifutball-liga (NFL) 10 millió fontot ad a projektbe, cserébe azért, hogy a stadionban játszhassanak az Egyesült Királyságba látogató amerikaifoci-csapatok.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!