szerző:
hvg.hu

Bemutatták a Belvárosi Sportközpont terveit. A beruházást márciusban kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány.

Az V. kerületi Vadász utcában, a 30-as szám alatt álló bérház helyén nyílhat majd meg az egyebek mellett fitneszteremmel, wellnessrészleggel és kosárlabdapályával felszerelt tanuszoda – írja az Urbanista.

Az Urbanista szerint a helyszín jó közlekedésű, tömegközlekedési eszközökkel és autóval is könnyen – egy rövid sétával – megközelíthető lesz. A Vadász utcáról nem tiltják majd ki az autókat, de csillapítják a forgalmát.

Az új épület homlokzatát a mostanihoz képest három és fél méterrel beljebb tolják majd, így az egy úgynevezett fényudvart kap, amelyen keresztül több természetes fény juthat majd be a létesítmény tereibe az egyébként igen szűk utcából.

A tervek bemutatásán az nem derült ki, hogy mikorra és mekkora összegből készül el a komplexum. A lap beszámolója szerint még körülbelüli összeget sem árult el a polgármester, aki azonban biztos abban, hogy megvalósul a projekt.

Az épületről a Magyar Nemzet korábban azt írta, hogy annak megszerzéséről már tavaly ősszel döntött a kerület képviselő-testülete, február 13-án pedig a kerületi műemlékvédelmi bizottság is felhatalmazta Szentgyörgyvölgyi Péter polgármestert, hogy tegyen vételi ajánlatot a még magántulajdonban lévő négy helyi lakás megvásárlására.

Hat lakás még most is magántulajdonban van a lebontandó házban, három tulajdonossal azonban már sikerült megegyezni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!