szerző:
hvg.hu

Zugló polgármestere reméli, hogy a kerületében találnak új helyet a múzeumnak a Vasúttörténeti Park közelében.

Mint azt megírtuk, a kormány úgy döntött, mégsem épít többszintes földalatti kiállítóteret a Közlekedési Múzeumnak a Városligetbe, a múzeum igazgatója, Vitézy Dávid pedig a Facebookon azt írta, most új helyszínt keresnek az intézménynek, "elsődlegesen a fővárosi vasút által felhagyott rozsdaövezeti ingatlanokon".

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere a kerület hivatalos oldalán azt írta, üdvözli a kormány döntését, hogy nem a Városligetben keresnek helyet a Közlekedési Múzeumnak, de azt javasolja, hogy a múzeum kerüljön a szintén zuglói Vasúttörténeti Park közelébe, összekötve a beruházást az egyébként is szükséges közlekedési fejlesztésekkel.

Karácsony szerint ha a tárlat a Vasúttörténeti Parkhoz, Magyarország egyik leglátogatottabb közgyűjteményének a szomszédságába költözne, akkor létrejöhetne egy olyan méretű kiállítótér, amely alkalmas lehet a közlekedéstörténet átfogó, teljes bemutatására.

Hozzáteszi, a Vasúttörténeti Park közösségi közlekedéssel való megközelíthetőségét egyébként is javítani kellene, amire a legjobb megoldás az lehet, ha a földalatti végállomását kiviszik az egyébként is fejlesztés alatt álló körvasútsorig, az M3-as autópályán érkezőknek pedig P+R parkolókat építenek. "Ezeket a beruházásokat a múzeumfejlesztéstől függetlenül is el kellene végezni ahhoz, hogy Budapest belvárosa fellélegezzen és a Városligetre zúduló autóforgalom csökkenjen" – teszi hozzá.  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!