szerző:
hvg.hu

Van. Nem egészen Moszkvában, hanem a várostól 40 percnyire. És nem is egészen olyan szállás, mint amilyeneket az Airbnb ügyfelei általában megosztanak egymással. Viszont olcsónak olcsó.

 Az egyik orosz hírportál azért túrta fel a szállásmegosztó adatbázisát, hogy megtalálja benne a legolcsóbban kínált szálláshelyet. Meg is találta. A tulajdonos éjszakánként 564 rubelért, vagyis nagyjából 2700 forintért adja ki a szállást, ahol egy időben két vendéget tud fogadni. Az orosz főváros nincs messze, elektricskával (ez az ottani elővárosi vonat) 40 perc alatt elérhető. Az állomás pedig a szálláshely közelében van, bár orosz megfogalmazásban a „néhány lépésnyire” nem feltétlenül azt a távolságot takarja, mint a magyarban.

A természet közelségére sem lehet panasz, mert a szállás egy erdei tó partján fekszik. A szálláshely különlegessége, hogy szabadon áthelyezhető. Fürdőszoba nincs, de ugye ott a tó. A legolcsóbb orosz szálláshely ugyanis nem más, mint egy kétszemélyes sátor. Igaz, van benne felfújható matrac, valamint az alváshoz szükséges felszerelés. Háziállat bevihető. A dohányzás nem tiltott. A vendégeket felállított sátor várja, távozáskor pedig nem nekik kell összecsukni a szerkezetet. A szállás kiadója (Pável) maga is elismeri, ajánlata „érdekes”.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!