szerző:
hvg.hu

A ferihegyi repülőtér bővítését is elnyerő KÉSZ Zrt. bonthatja le és hozhatja Karcagra a feleslegessé vált magyar pavilont.

Csaknem 337 millió forintot fizet a KÉSZ Zrt.-nek az állami Kárpátok-Alpok Zrt. azért, hogy lebontsa és hazaszállítsa a 2015-ös milánói világkiállítás Sámándob néven elhíresült magyar pavilonját - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. Tavaly decemberben ugyanez a cég nyerte el a ferihegy repülőtér bővítését több mint hatmilliárd forintért.

A közbeszerzés pontos értéke 336,678 millió forint.

Az építményt Karcagon fogják úrja összreakni. A város márciusban 320 millió forintot kapott erre, valamint az épület üzemeltetésére. Akkor még május 15-i határidőt adtak meg a Sámándob Karcagra szállítására.

Így idén eddig több mint 656 millió forint ment el a Sámándobra. Az újabb közbeszerzést a 444 szúrta ki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!