szerző:
hvg.hu

A kanadai Tippin Corporation befektető leányvállalata, a Tőzsdepalota Kft. a Jones Lang LaSalle ingatlanügynökséget bízta meg a budapesti Tőzsdepalota bérbeadásával. A 38 millió eurós felújítás jövő év elején indul, és 2020-ra készül el.

A Szabadség téren álló Tőzsdepalota eklektikus-szecessziós épületében 31 700 négyzetméternyi területet újít fel és alakít át a fejlesztő, melyből 25 700 négyzetmétert A+ kategóriás irodaterületként és hatezer négyzetmétert prémium kiskereskedelmi területként ad bérbe a JLL - közölte a realista.hu

A műemlékvédelem alatt álló, több, mint 100 éves belvárosi irodaház földszinti kávéházak, éttermek és üzletek részére kínál prémium bérleményeket. A korábban az MTV székházaként is működő épületben a területek funkciója nem változik.

A CMA Architects bevonásával építik át a tereket, a két tőzsdeteremből igény szerint cellás, nyitott, vagy loft irodaterületeket alakítanak ki, belső udvarokat terveznek, és beépítenek egy zöld tetőteret is, ami a közlemény szerint exkluzív panorámát nyújt majd a leendő bérlőknek.

A Tippin Corporation kanadai tulajdonosa, Michael Tippin közölte, hogy a felújítási munkálatok várhatóan 2018 elején kezdődnek és nagyjából 38 millió euróba kerülnek majd. Azt ígérte, ahol csak lehet, megőrzik majd az épület jellegzetes stílusát.

Már május közepétől megkezdődik a bérbeadás, és a tervek szerint az épület 2020 elejétől ismét régi pompájában ragyoghat és az első bérlők is beköltözhetnek irodájukba.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!