szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két éve zárták le, és még legalább egy évet kell várni arra, hogy újra megnyissák a budapesti Belváros ikonikus épületét. Az építők most megmutatták, hol tartanak a munkálatok.

A Suszter, szabó, baka, kém című 2011-es filmben még a Párisi udvar kopott báját csodálhatták meg a nézők. Az épületet azóta eladta a belvárosi önkormányzat, az új tulajdonos pedig luxusszállodát alakít ki az évtizedeken át a Jégbüfének és az Ibusznak helyet adó épületben.

Az 1976 óta műemléki védettséget élvező, százéves épület a Market Zrt., az Archikon Kft. és az Óbuda-Újlak Zrt. segítségével újul meg. A szakemberek a megsemmisült kerámiákat a Zsolnay-gyárban gyártják újra, a hatvanas években felbontott Villeroy & Boch padlókerámiákat is újra elkészítik. Egyelőre ezeknek még nyoma sincs, megnéztük, egy évvel a tervezett átadás előtt hogyan áll az aprólékos rekonstrukció.

Kattintson a képre, galériánkban az épület történetéről és a felújításról is olvashat érdekességeket.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!