szerző:
hvg.hu

Néhány százezer forintos bérleti díjat kell kifizetni, és az ember egy saját szigetet vehet bérbe.

Egy egész szigetet feltettek az Airbnb-re: a Belize-ben lévő Bird Islandet már éjszakánként 495 dollárért ki lehet venni. Elvárás viszont, hogy az ember legalább három éjszakát ott töltsön, azaz nagyjából 400 ezer forintnak megfelelő összeg alatt nem lehet megúszni a szigetbérlést.

A szigeten nagy ellátást nem tudnak kínálni, az ételeket még a partvidéken kell megvenni. Néhány kajakot, barbecue-lehetőségeket, egy kilátótornyot, és annak, akinek erre szüksége van, wifit biztosítanak a 495 dollárért.

Nem ez az első alkalom, hogy az Airbnb-hez köthetően látványos, turistacsalogató reklámmal próbálkoznak: májusban például a svédek egyszerűen az egész országukat felrakták az Airbnb-re.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!