szerző:
hvg.hu

Egy ősszel a mozikba kerülő új filmben Budapest Prágát helyettesítette, és már az előzetesben több helyszín is feltűnik.

Ősszel újabb Budapesten forgatott nemzetközi produkció kerül a mozikba. A HHhH című regényből készült filmet magyarul HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják címmel fogják vetíteni, és elvileg októberben mutatják be Magyarországon.

A film az úgynevezett Anthropoid hadműveletet mutatja be, amelynek során a londoni cseh ellenállás két fiatal katonát küldött Prágába, hogy meggyilkolják az SS kegyetlen vezetőjét, Reinhard Heydrichet.

A filmet nagyrészt Budapesten forgatták 2015-2016-ban, a magyar főváros több helyszíne pedig már az előzetesben is feltűnik: láthatóak benne belvárosi házak, a várbeli Oroszlános udvar és a turul-szobor, a Nyugati pályaudvar, régi sárga villamos, az Orczy tér, Lidice cseh falut pedig mintha a szentendrei skanzen játszaná.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!