szerző:
hvg.hu

Hibákat találtak az építkezés alatt, de azt ígérik, ennek ellenére határidőre kész lesz a stadion.

Előre nem látható problémákkal szembesültek a székesfehérvári stadion építői, ezért át kell ütemezni a munkákat. A csakfoci.hu talált rá a Közbeszerzési Értesítőben a szerződésmódosításra: a Sóstói Stadion régi épületének lebontása közben észrevették, hogy a fejépület vasbeton szerkezeteinek kialakítása hibás. Emiatt az nem is alkalmas arra a műszaki átalakításra, amit eddig terveztek. A pontos vizsgálatokat még végzik, de ebben az épületrészben addig is leállítottak minden munkát.

Az építkezés árát egyelőre nem kellett módosítani a probléma miatt – persze más kérdés, mi lesz, ha befejeződik minden vizsgálat. Nem lesz olcsó a stadion így sem, a mostani állás szerint 12,6 milliárd forintból jön ki az új aréna. A terv az, hogy az eredeti átadási határidőt tartják, a Strabag 2018 januárjára tervezi, hogy elkészülnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!