szerző:
hvg.hu

A dunavarsányi cég a becsültnél olcsóbban vállalta a dunavarsányi

Szűkebb hazájában, Dunavarsányban is milliárdos megbízást nyert el a felcsúti Pancho Aréna gyepét kialakító (és a stadion előtt található Puskás-szobrot adományozó) Pharos ’95 Sportpályaépítő Kft.  A cég – amelyiknek Felcsúton is van egy fióktelepe – 1,3 milliárd forintért végezheti el a megbízást – derül ki az uniós Közbeszerzési Értesítő legújabb kiadásából.

A július 12-én aláírt szerződés szerint a Pharos 95 feladata egy új uszoda és egy 1550 négyzetméter alapterületű kézilabdacsarnok felépítése, ezt egyébként a korábban becsültnél alacsonyabb áron vállalta a társaság. Amíg a tendert kiíró Nemzeti Sportközpontok a két beruházás összértékét 1,386 millilárdra tette, a céggel kötött szerződésben már 1,292 milliárd szerepel.

A Pharos ’95 az elmúlt hónapokban sorra nyeri a sportpályák építésére vagy a felújítására vonatkozó pályázatokat, legutóbb a paksi stadion rekonstrukciójára kapott megbízást el 2 milliárd forintért. Az elmúlt 12 hónapban összesen (kisebb részben konzorciumban) 10 milliárd forint értékű munkát nyert el.

Ez megnövelheti a Végh Gábor tulajdonában levő cég eredményét is, igaz, már így is felívelőben van. Árbevétele 2016-ban az előző évi másfélszeresére, 2,1 milliárdról 3,4 milliárd forintra nőtt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!