szerző:
hvg.hu

A dunavarsányi cég a becsültnél olcsóbban vállalta a dunavarsányi

Szűkebb hazájában, Dunavarsányban is milliárdos megbízást nyert el a felcsúti Pancho Aréna gyepét kialakító (és a stadion előtt található Puskás-szobrot adományozó) Pharos ’95 Sportpályaépítő Kft.  A cég – amelyiknek Felcsúton is van egy fióktelepe – 1,3 milliárd forintért végezheti el a megbízást – derül ki az uniós Közbeszerzési Értesítő legújabb kiadásából.

A július 12-én aláírt szerződés szerint a Pharos 95 feladata egy új uszoda és egy 1550 négyzetméter alapterületű kézilabdacsarnok felépítése, ezt egyébként a korábban becsültnél alacsonyabb áron vállalta a társaság. Amíg a tendert kiíró Nemzeti Sportközpontok a két beruházás összértékét 1,386 millilárdra tette, a céggel kötött szerződésben már 1,292 milliárd szerepel.

A Pharos ’95 az elmúlt hónapokban sorra nyeri a sportpályák építésére vagy a felújítására vonatkozó pályázatokat, legutóbb a paksi stadion rekonstrukciójára kapott megbízást el 2 milliárd forintért. Az elmúlt 12 hónapban összesen (kisebb részben konzorciumban) 10 milliárd forint értékű munkát nyert el.

Ez megnövelheti a Végh Gábor tulajdonában levő cég eredményét is, igaz, már így is felívelőben van. Árbevétele 2016-ban az előző évi másfélszeresére, 2,1 milliárdról 3,4 milliárd forintra nőtt.