szerző:
hvg.hu/MTI

Közel 250 milliárd forint értékben fektettek be ingatlanba Magyarországon idén.

Elérte a 795 millió eurót az ingatlanbefektetések összege Magyarországon az első fél évben, ez forintba átszámítva 242 milliárdot jelent. Ezzel a régió forgalmában 15 százaléknyi részesedése van a magyar piacnak - közölte a CBRE nemzetközi ingatlantanácsadó.

Idén már három ügylet értéke is meghaladta az 50 millió eurót, a vevők valamennyi esetben belföldi alapok voltak.

A forgalom kiegyenlítettebb, mint az elmúlt években: az irodapiac 41 százalékkal részesesedett a teljes forgalomból 2017 első fél évében, ez jókora visszaesés a tavalyi 55 százalék után. Eközben a kiskereskedelmi (31 százalék), és az ipari szegmens (28 százalék) is javított részesedésén.

Közép-Európa idén még vonzóbbá vált az ingatlanbefektetők számára, a kontinens kereskedelmi ingatlanpiacának forgalma pedig negyedével haladta meg a tavalyi második negyedév forgalmát - derül ki az összegzésből.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!