szerző:
MTI

Erős forgalom mutatkozott júliusban a magyarországi ingatlanpiacon, de Budapest belvárosában mérséklődött a kereslet – írta a Magyar Nemzet.

A külső kerületekben és Pest megyében különösen erős volt a forgalom – mondta a Magyar Nemzetnek Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonos-ügyvezetője.

A külső részeken mind a befektetők, mind a saját részre vásárlók körében népszerűek a panellakások, mert ezek többnyire kedvező beosztásúak, és az áruk alacsony a többi lakástípuséhoz képest.

A belvárosi kereslet csökkenésének szerinte az az oka, hogy a következő időszakban új jogi szabályozás bevezetése várható a rövid távú lakáskiadás piacán.

A Duna House ingatlanforgalmazó cég becslése szerint júliusban az adásvételek száma megközelítette a 13 ezres mértéket – tette hozzá a lap. Év eleje óta összesen csaknem 88 ezer ingatlaneladást becsült a Duna House.

A Magyar Hírlap az Otthon Centrum összesítését idézte, amely szerint továbbra sem csökkennek az ingatlanárak a nagyobb településeken, ugyanakkor töretlenül erős maradt a kereslet az első hét hónapban.

A budapesti piacon az új építésű lakások után is magas maradt a kereslet, a tavalyi 7 ezer feletti eladáshoz képest az idei első félévben közel 3800 új otthon talált gazdára.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!