szerző:
hvg.hu

Hetek óta nincs fűtés és melegvíz egy budai társasházban, mert szivárgás miatt a gázművek lekapcsolta a gázt, pedig a lakások ellenőrzésekor mindent rendben találtak. Senki sem tudja, meddig tart ez a helyzet.

Összesen 40 család, velük együtt 23 gyerek maradt gáz nélkül egy budapesti társasházban. A gázművek egy utcai vezetékcsere után szivárgást mutatott ki, pedig a közös képviselő szerint a szerelés előtt direkt mindent átnézettek a házban és a hibákat javították. A gázt mégis lekapcsolták és már lassan két hónapja se melegvíz, se fűtés – tudósított kedden az RTL Híradó.

A ház lakói hősugárzóval és légkondicionálóval fűtenek, főleg ott, ahol kisgyerek van, és 19 foknál melegebb szobára van szükség. Volt, aki villanyrezsót is vett, hogy tudjanak vizet melegíteni fürdéshez.

A házban azóta nincs gáz, hogy kint, az utcán elkezdték a gázvezetékek cseréjét. A munka előtt értesítették a közös képviselőt, és a házban meg is tettek mindent a munka előtt, hogy annak befejezése után újraindulhasson a szolgáltatás.

Júliusban az épület minden lakásában jártak, gázkoncentrációt mértek, sehol nem találtak problémát – nyilatkozta Erőss Ferenc közös képviselő.

A gázművek szakemberei azonban szivárgást tapasztaltak, amikor nyomáspróba miatt visszakapcsolták a gázt. A szolgáltatást nem indították újra, és leszerelték a gázórákat.

A Nemzeti Közműszolgáltató, amelyhez a Fővárosi Gázművek is tartozik, annyit közölt: a telekhatáron belüli gázvezetékek állapotáért a lakástulajdonosok felelősek, a szolgáltató nem. Amíg nem javítják a hibát, addig nem lesz újra gáz. Egyelőre senki sem tudja, mikor oldódik meg a társasház problémája.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!