szerző:
hvg.hu

Hetek óta nincs fűtés és melegvíz egy budai társasházban, mert szivárgás miatt a gázművek lekapcsolta a gázt, pedig a lakások ellenőrzésekor mindent rendben találtak. Senki sem tudja, meddig tart ez a helyzet.

Összesen 40 család, velük együtt 23 gyerek maradt gáz nélkül egy budapesti társasházban. A gázművek egy utcai vezetékcsere után szivárgást mutatott ki, pedig a közös képviselő szerint a szerelés előtt direkt mindent átnézettek a házban és a hibákat javították. A gázt mégis lekapcsolták és már lassan két hónapja se melegvíz, se fűtés – tudósított kedden az RTL Híradó.

A ház lakói hősugárzóval és légkondicionálóval fűtenek, főleg ott, ahol kisgyerek van, és 19 foknál melegebb szobára van szükség. Volt, aki villanyrezsót is vett, hogy tudjanak vizet melegíteni fürdéshez.

A házban azóta nincs gáz, hogy kint, az utcán elkezdték a gázvezetékek cseréjét. A munka előtt értesítették a közös képviselőt, és a házban meg is tettek mindent a munka előtt, hogy annak befejezése után újraindulhasson a szolgáltatás.

Júliusban az épület minden lakásában jártak, gázkoncentrációt mértek, sehol nem találtak problémát – nyilatkozta Erőss Ferenc közös képviselő.

A gázművek szakemberei azonban szivárgást tapasztaltak, amikor nyomáspróba miatt visszakapcsolták a gázt. A szolgáltatást nem indították újra, és leszerelték a gázórákat.

A Nemzeti Közműszolgáltató, amelyhez a Fővárosi Gázművek is tartozik, annyit közölt: a telekhatáron belüli gázvezetékek állapotáért a lakástulajdonosok felelősek, a szolgáltató nem. Amíg nem javítják a hibát, addig nem lesz újra gáz. Egyelőre senki sem tudja, mikor oldódik meg a társasház problémája.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!