szerző:
hvg.hu

A világ legnagyobb akváriumában 28 millió liter víz van, a legnagyobb észak-európai pedig a tervek szerint 7 millió literes lesz.

Több mint tízezer négyzetméteren építik meg Észak-Európa legnagyobb akváriumát az Oslo melletti Fornebuban.

Az építkezést végző norvég lakásépítő cég, a Selvaag szerint a körülbelül 7 millió liter vízzel feltöltött akvárium 2022-23-ra készülhet el.

A cég tulajdonosa, Olav H. Selvaag a norvég televízióban elmondta: hosszú évek óta foglalkoznak a tervvel, hogy Oslo környékén egy akváriumot hozzanak létre. A tengerhez közel fekvő földterületet, amelyen az akváriumot felépítik, már korábban megvásárolták.

©

A cég turisztikai látványosságnak szánja az akváriumot, amelyet előzetes kalkulációik szerint évente több százezren keresnek majd fel. Selvaag szerint maga a létesítmény is a norvég szigetvilághoz illeszkedő építészeti gyöngyszem lesz.

A világ legnagyobb akváriuma az Egyesült Államokban, a georgiai Atlantában található, 28 millió liter víz van benne.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!