szerző:
hvg.hu

Maga az ingatlan eleve aranyárban van már, és erre jön még az átalakítás vagy felújítás költsége, de a panoráma valószínűleg feledtetni fogja a költekezés miatti bánatot.

Ha valaki képes kicsengetni ennek a lakásnak az árát, akkor nemcsak a kivételes panorámát élvezheti majd, hanem pihenni, napozni vagy akár grillezni is úgy tud majd a város felett, hogy elvileg nem kell közben antiszociális szomszédokkal hadakozni.

Az első kerületben, a Várkert rakparton található ingatlan tetőterasza elvileg nagyobb alapterületre, mint maga a lakás. A terasz 200, a kétszintes lakás 160 négyzetméteres ugyanis.

Maga a társasház hatszintes, 1913-ban építették, annak idején főúri lakások voltak benne, többek között művészek, csillagász, tudósok lakták.

A lakást 210 millióért kínálják, az átalakítására vonatkozó tervekkel együtt, amelyeket Finta Sándor Budapest egykori főépítésze készített – fedezte fel az Urbanista.

A látványtervek itt érhetőek el. Tény, hogy nagyon exkluzívak, és a tetőteraszt valóságos oázissá varázsolnák, ha végül ezeket választaná az új tulajdonos. Kérdés, van-e az ötletek között olyan, amelyhez szükség van a ház többi lakójának hozzájárulására, és ha igen, akkor megadják-e.