szerző:
hvg.hu

Maga az ingatlan eleve aranyárban van már, és erre jön még az átalakítás vagy felújítás költsége, de a panoráma valószínűleg feledtetni fogja a költekezés miatti bánatot.

Ha valaki képes kicsengetni ennek a lakásnak az árát, akkor nemcsak a kivételes panorámát élvezheti majd, hanem pihenni, napozni vagy akár grillezni is úgy tud majd a város felett, hogy elvileg nem kell közben antiszociális szomszédokkal hadakozni.

Az első kerületben, a Várkert rakparton található ingatlan tetőterasza elvileg nagyobb alapterületre, mint maga a lakás. A terasz 200, a kétszintes lakás 160 négyzetméteres ugyanis.

Maga a társasház hatszintes, 1913-ban építették, annak idején főúri lakások voltak benne, többek között művészek, csillagász, tudósok lakták.

A lakást 210 millióért kínálják, az átalakítására vonatkozó tervekkel együtt, amelyeket Finta Sándor Budapest egykori főépítésze készített – fedezte fel az Urbanista.

A látványtervek itt érhetőek el. Tény, hogy nagyon exkluzívak, és a tetőteraszt valóságos oázissá varázsolnák, ha végül ezeket választaná az új tulajdonos. Kérdés, van-e az ötletek között olyan, amelyhez szükség van a ház többi lakójának hozzájárulására, és ha igen, akkor megadják-e.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!