szerző:
hvg.hu

Az ingatlanfejlesztés nincs kapcsolatban állami tenderekkel, a miniszterelnök családtagjai pedig nem foglalkozhatnak bármivel – tudtuk meg az Origo Tiborcz Istvánnal készített interjújából.

Utánajártunk: Tiborcz István tulajdonos az ingatlanfejlesztő cégben – ezzel a címmel hozott le interjút az Origo a miniszterelnök vejével. Az utánajárás egész pontosan azt jelenti: megkérdezték Tiborczot, aki azt válaszolta, valóban van meghatározó tulajdonrésze az ingatlanfejlesztő BDPST Zrt.-ben. Tavaly egyébként, amikor a Hír TV kérdezte ugyenerről Tiborczot, egyszerűen annyit válaszolt: „De önnek ehhez – most őszintén kérdezem – mi köze van?”

A közvilágítással foglalkozó Eliosból – amelynek a munkája miatt több városban is panaszkodtak a lakosok, hogy hiába az új lámpák nem nagyon lehet látni – Tiborcz már két éve kiszállt. Erről most azt mondta: „az Eliosban való részvételem és az abból való kiszállásom kapcsán megértettem, hogy Magyarországon a miniszterelnök családtagjaként nem foglalkozhatom bármivel”. Ezzel indokolta azt, hogy az ingatlanfejlesztéssel kezdett el foglalkozni, az ugyanis szerinte olyan terület,

amely nincs semmilyen kapcsolatban állami és önkormányzati tenderekkel.

Így sem elégedett azonban: mint mondta, „ezen a területen is próbálnak valótlan vagy félrevezető hírekkel rossz színben feltüntetni”.

Arra a kérdésre, hogy mennyiben befolyásolja, hogy az apósa a miniszterelnök, azt válaszolta: „A miniszterelnök vejének lenni, ahogy mondtam, számos kötöttséggel jár, és az ember támadásoknak van kitéve, bármit is tesz. Másrészről azonban nagy tisztelettel és örömmel tölt el, hogy az apósom Orbán Viktor.”

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!