szerző:
hvg.hu

Lelátón öltöznek a sztársportolók, négyszeres olimpiai bajnok intézi a beléptetést.

Ráfért a felújítás a létesítményre, de a beléptetőrendszer és az öltözők hiányosságai napi szinten keserítik meg a sportolók, edzők és a személyzet életét – írja a 24.hu. Az uszoda régi, negyven éven át hibátlanul működő beléptetőrendszerét vadonatújra cserélték, pedig a generálkivitelező Épkar Zrt. meghagyhatta volna a bevált, régi rendszert. Ehelyett az Anteus Kft.-vel kötöttek szerződést egy olyan rendszer beszerzésére, felszerelésére, melyet a wellnessfürdőkből ismerhetünk. A „karórás rendszernek” azonban nem sok értelme van a 90 százalékban sportolók által használt Komjádiban; ők ugyanis nem egyenként és alkalmanként váltanak belépőt.

A 24.hu értesülései szerint  a cég még nem készítette ez azokat a kártyákat, melyekkel egyszerre több sportklubtagot is be lehetne engedni. A gyakorlat állítólag az, hogy az edző vagy az olimpiai bajnok Darnyi Tamás megy ki a klubtagokért, a biztonsági személyzet egy füzetbe írja fel a sportolók nevét, majd a vészkijáraton engedik őket be és ki. Ráadásul az uszodába napi kb. ezer sportoló lép be, ennyi szekrény nem áll rendelkezésre, de egyelőre nincs is hozzájuk kulcs. Miközben a felújított öltöző üresen tátong, az egészen kicsi gyerekek és a felnőtt sportolók, pl. Gyurta Dániel vagy Kapás Boglárka is a lelátón öltöznek, és ott tárolják holmijukat. A beléptetőrendszer szoftveres működtetésért a 24.hu információi szerint az Anteus komoly havidíjat számol fel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Sport

Így szabadult el a vizes vb költségvetése

Csak a Duna Arénára elköltöttek 46 milliárd forintot, de az összes többi létesítményre is több pénz ment el, mint amennyiből az oroszok kihoztak egy egész vizes vb-t. A megnyitó drágább lesz, mint a Sziget-nagyszínpad, de a Margitszigeten sem spóroltak. Összegyűjtöttük a világbajnokságra elköltött közpénzeket.