szerző:
hvg.hu

Lelátón öltöznek a sztársportolók, négyszeres olimpiai bajnok intézi a beléptetést.

Ráfért a felújítás a létesítményre, de a beléptetőrendszer és az öltözők hiányosságai napi szinten keserítik meg a sportolók, edzők és a személyzet életét – írja a 24.hu. Az uszoda régi, negyven éven át hibátlanul működő beléptetőrendszerét vadonatújra cserélték, pedig a generálkivitelező Épkar Zrt. meghagyhatta volna a bevált, régi rendszert. Ehelyett az Anteus Kft.-vel kötöttek szerződést egy olyan rendszer beszerzésére, felszerelésére, melyet a wellnessfürdőkből ismerhetünk. A „karórás rendszernek” azonban nem sok értelme van a 90 százalékban sportolók által használt Komjádiban; ők ugyanis nem egyenként és alkalmanként váltanak belépőt.

A 24.hu értesülései szerint  a cég még nem készítette ez azokat a kártyákat, melyekkel egyszerre több sportklubtagot is be lehetne engedni. A gyakorlat állítólag az, hogy az edző vagy az olimpiai bajnok Darnyi Tamás megy ki a klubtagokért, a biztonsági személyzet egy füzetbe írja fel a sportolók nevét, majd a vészkijáraton engedik őket be és ki. Ráadásul az uszodába napi kb. ezer sportoló lép be, ennyi szekrény nem áll rendelkezésre, de egyelőre nincs is hozzájuk kulcs. Miközben a felújított öltöző üresen tátong, az egészen kicsi gyerekek és a felnőtt sportolók, pl. Gyurta Dániel vagy Kapás Boglárka is a lelátón öltöznek, és ott tárolják holmijukat. A beléptetőrendszer szoftveres működtetésért a 24.hu információi szerint az Anteus komoly havidíjat számol fel.

hvg.hu Sport

Így szabadult el a vizes vb költségvetése

Csak a Duna Arénára elköltöttek 46 milliárd forintot, de az összes többi létesítményre is több pénz ment el, mint amennyiből az oroszok kihoztak egy egész vizes vb-t. A megnyitó drágább lesz, mint a Sziget-nagyszínpad, de a Margitszigeten sem spóroltak. Összegyűjtöttük a világbajnokságra elköltött közpénzeket.