szerző:
hvg.hu

Luxuslakások és wellnessrészleg is épül majd az 1983-ban épült szálloda épületében. Október végén bezárt a Balaton egyik legismertebb szállodája, a Hotel Ezüstpart. Az ikonikus siófoki épületet kipakolták, a berendezést kiárusították. Most kiderült, hogy nem bontják le az épületet.

A szállodakomplexum melléképületeit már korábban bontani kezdték, hogy ott 62 lakásból álló vízparti lakópark épüljön, azt azonban elsőre hiába kérdezte a 24.hu az ingatlan tulajdonosától, hogy mik a tervei a 340 szobás, közel kétezer vendég befogadására alkalmas, 1983-ban átadott főépülettel. Most jelentkezett a tulajdonos és részletesen megírta a portálnak, hogy mik a tervei az egykori Hotel Ezüstparttal.

Az egykori szállodakomplexum területén több szolgáltatást is helyet kap majd, épül szabadtéri és beltéri játszóház, fitneszterem, wellnessrészleg, fine dining étterem, lesznek szabadtéri edzőgépek is. A két tízemeletes épület körül elbontják a kiszolgáló, szállodai jellegű létesítményeket, ezek helyén újépítésű exkluzív apartmanokat és penthouse lakásokat hoznak létre tovább értékesítési céllal.

Kéri Attilától azt is megtudta a hírportál, hogy tíz éve még más tervei voltak a tulajdonosoknak az értékes ezüstparti ingatlannal, egy közel 700 egységből álló apartman- és hotelkomplexumot akartak létrehozni a területen, a 2008-as pénzügyi válság azonban közbeszólt.

Az elmúlt években bérleti rendszerben üzemeltették külső vállalkozók a létesítményeket, sőt az Hotel Ezüstpartban 2015 őszétől nagyszabású felújítási projekt is kezdődött, kicserélték a bútorokat, újraszőnyegezték az emeleteket. Információink szerint a szálloda dolgozói csak szeptember közepén tudták meg, hogy a jövőben nincs szükség a munkájukra.

A tulajdonos tájékoztatása szerint az üzemeltetési szerződés felbontásáról, a nagymértékű épületbontásokról és fejlesztésekről ebben az évben döntöttek, az épülő lakások iránt pedig nagy érdeklődés mutatkozik.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!