szerző:
hvg.hu

Évi 150 ezer ingatlan cserél gazdát, több ezermilliárdos a hazai piac forgalma. De hogyan tud ezzel keresni egy magánember?

Aki ma magánemberként akar keresni az ingatlanpiaci fellendülésen, az általában lakásba fekteti a tőkéjét. Érdemes megfontolni azonban, hogy egy húszmilliós lakás árából akár két-három ingatlaniroda is nyitható, amivel a kezdeti befektetés már az üzletileg rövid távnak számító egy éven belül is profitot tud termelni. Ugyanakkor ez nem egy passzív jövedelemtermelő tevékenység. Az ingatlanközvetítés megköveteli, hogy megdolgozzon az ember a haszonért, ellentétben a klasszikus befektetési formákkal. De a jelenlegi hozamok mellett jóval nagyobb mértékű nyereség is érhető el. Így látja Szabó Márta, az OTP Ingatlanpont üzlet- és hálózatfejlesztésért felelős vezetője.

Egy iroda nyitásához 3-6 millió forint egyszeri befektetésre van szükség, és 10-12 üzletkötőre. A kezdeti költségek legnagyobb részét az irodahelyiség bérlése és felszerelése teszi ki. A döntéstől számítva 1-2 hónapon belül a nulláról beindítható egy vállalkozás a szakember tapasztalatai szerint.

Az sem mindegy, milyen szakmai háttérrel, támogatással vág bele valaki az üzletbe: a hálózatos háttér kimutatható előnyt jelent a piacon. A bizalom is eleve nagyobb az ügyfelek és a munkatársak részéről egy ismert márka, egy stabil piaci szereplő iránt.

Kalkuláljon Ön is, döntsön jól a pénzügyi kérdésekben a HVG.hu kalkulátoraival:

HVG cikközi box

LAKÁSTAKARÉK KALKULÁTOR

Lakásvásárlást, felújítást tervez vagy meglévő lakáshitelét szeretné visszafizetni?

Hasonlítsa össze a banki ajánlatokat és kösse meg most számlanyitási díj nélkül!

KISZÁMOLOM MELYIK A LEGKEDVEZŐBB LAKÁSTAKARÉK
hvg.hu Ingatlan

Ennyit lehet szakítani a bérbe adott lakással

A legjobban tejelő budapesti kerületekben 8-9 százalékos hozamot is elérhetünk, ha folyamatosan, átlagáron kiadjuk a befektetési céllal vásárolt lakásunkat. Vannak azonban járulékos költségek is.