szerző:
hvg.hu

A falvakat is elérte az árrobbanás. Persze ha nem az elmúlt egy év adatait nézzük, hanem 2010-hez viszonyítunk, a fővárosi drágulás túlszárnyalhatatlan.

Negyedével nőtt a falusi ingatlanok ára egy év alatt – vette észre az mfor.hu az MNB lakáspiaci elemzésében. Budapesten a növekedés a korábbi időszak 20 százalék feletti szintjéről 14,6 százalékra mérséklődött, a vidéki városokban 11,4 százalékkal emelkedtek az árak, ami szinte pontosan ugyanakkora drágulás, mint egy évvel korábban, a községekben viszont 25,9 százalékos felértékelődést mért a Magyar Nemzeti Bank. 

Országos szinten 15 százalékkal nőtt az ingatlanok ára 2017 második negyedévében az egy évvel korábbihoz viszonyítva – közölte a jegybank.

Igaz, volt honnan drágulni: ezeken a településeken még a mostani ugrás után is mindössze 9 százalékkal magasabbak az árak, mint 2010-ben voltak. Eközben a vidéki városokban közel 20, Budapesten pedig majd 70 százalékos felértékelődést láthattunk 7 év alatt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!