szerző:
hvg.hu

A patinás, ám védettséget nem kapott szegedi ingatlan régóta üresen áll, most egy vállalkozó úgy döntött, lebontja. Minden eleme eladó.

A Szeretlekmagyarország vette észre, hogy az interneten darabonként árulják a díszes ajtókat, de a százéves téglákat is. Pénteken néhány helybéli még mécseseket is gyújtott, hogy kifejezzék, szerintük barbárság a bontás. „Minden rohadt már szét, higgye el” – állította az egyik bontást végző munkás, aki szerint inkább örülni kellene, hogy nem esett senki fejére a 150 kilós homlokzatdísz.

A vállalkozó nemcsak az esztétikailag értékes épületdíszeket, cserepeket, korlátokat, a komplett teraszt és díszes antik fakaput, valamint egyéb nyílászárókat, hanem a gerendákat, esőcsatornákat, illetve még a fürdő és vécé felszereléseit is árulja. A bontáson dolgozók úgy tudják, társasház épül majd az legyalult telken.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!