szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

15 másodperc alatt összeomlott az atlantai Georgia Dome; a kontrollált robbantást élőben közvetítették.

Felrobbantottak egy stadiont az Egyesült Államokban. Az atlantai Georgia Dome látványos – és kontrollált – bontását több tévétársaság élőben közvetítette.

A Georgia Dome-ot 1992-ben építették, akkoriban ez volt az USA egyik legnagyobb fedett sportpályája. A mára – szó szerint – lerobbant komplexum utódja az augusztusban megnyitott, 1,6 milliád dollárból felhúzott Mercedes-Benz Stadium.

A régi, 71 ezer férőhelyes stadion megsemmisítését sebészi precizitással tervezték meg. A detonáció a terv szerint sikerült, így a hatalmas épület mindössze 15 másodperc alatt összeomlott. Több mint 2 tonna robbanóanyag kellett hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!