szerző:
hvg.hu

35 százalékot engedtek a tavaly váratlanul elhunyt, Pritzker-díjas építész tengerparti otthonának árából.

A Miami South Beach nevű részén fekvő ingatlant kilenc hónappal ezelőtt 10 millió dollárért hirdették meg, jelenleg 6,5 millió dollárért, azaz 1,7 milliárd forintért kínálják, 35 százalékot engedve az eredeti árból – írta meg a Wall Street Journal.

A házat áruló Sotheby’s ügynöke szerint az árcsökkenés annak köszönhető, hogy Miamiban a vevők diktálnak, mivel kb. négy évre elegendő mennyiségű luxuslakás van most a piacon. A 236 négyzetméteres lakásnak két hálószobája és három fürdőszobája van, valamint egy külön bejáratú stúdiólakás is kapcsolódik hozzá. A házból, melyet Zaha Hadid stílusjegyei, a fémes felületek és hullámos vonalvezetés jellemeznek, az óceánra nyílik kilátás.

A bagdadi születésű építész tavaly 65 éves korában, szívroham következtében hunyt el. Leghíresebb munkái a 2012-es londoni olimpiára épület Aquatics Center, a kínai Guangzhou Operaház és a római Maxxi Nemzeti Múzeum, melyet a 21. századi művészetet bemutatásának szenteltek. Hadid 2004-ben vette át az építészek Nobel-díjának számító Pritzker-díjat.