szerző:
hvg.hu

Egy átlag amerikai körülbelül ennyit keres egy évben, sok helyen házat is lehet venni 48 ezer dollárból, de Európa egyik legdrágább részén, a Riviérán egyetlen éjszaka kerül ennyibe. Igaz, nem akárhol.

Most ért véget a négyéves felújítás és februártól fogad vendégeket a luxuslakosztály, amely ezer szállal kötődik Grace hercegnőhöz, akit a filmrajongók Grace Kellyként ismertek. Az Oscar-díjas színésznő 1956-ban ment férjhez Rainier herceghez, Monaco akkori urához. Ebben a szállodában, a Hotel de Parisban rendezték meg a hét országra szóló lakodalmat. Grace Kellynek olyan kísérői voltak, mint Gregory Peck és David Niven Hollywoodból. A hercegnő három gyermekkel ajándékozta meg férjét. Albert, a fiú jelenleg Monaco uralkodója. Ő is hozzájárult az édesanyjáról elnevezett lakosztály belső berendezésének kialakításához.

A falakon Grace fotói és kedvenc képei láthatóak. A könyvtárban pedig azok a könyvek, melyeket a fejedelem asszony kedvtelve forgatott. Grace Kelly tragikus autóbaleset áldozata lett 1982-ben. Személye szimbólummá vált a francia-amerikai kapcsolatokban. Grace Kelly idejében még a Cannes-i fesztivál volt a csúcs, és Hollywood Oscar-díjas sztárja még csak érdekes külföldi nagyságnak számított a Riviérán. Ma már Hollywood megelőzte Cannes-t, de Grace Kelly épp ezért jó szimbólum, mert mindkét világot reprezentálja – emlékeztet a CNN amerikai hírtelevízió.

Ezért érzik úgy még ma is a hollywoodi sztárok, hogy a Hotel de Parisban kell meg szállniuk, ha a Riviérán járnak. A szállodában persze azzal is elbüszkélkednek, hogy a fiatalabb amerikai popsztárok sem vetik meg intézményüket: Beyoncé és Jay Z is töltött már itt pár kellemes napot. Ezentúl ezt napi 48 ezer dollárért tehetik meg a Grace hercegnőről elnevezett lakosztályban, ahol az ablakok természetesen a tengerre néznek, és ahonnan Grace Kelly is megcsodálhatta a kilátást, amikor nőül ment Monaco uralkodójához, Rainier herceghez.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!