szerző:
hvg.hu

30 nagyváros adatait gyűjtötték össze.

Az Urban Demographics oldalán jelent meg ez a grafika, melyben azt hasonlítják össze, 1.500 dollárért mekkora albérletet kaphatunk a világ nagyvárosaiban. A legkisebbet (és tegyük hozzá, sokszor ablak nélkülit) természetesen Manhatten-ben, a legnagyobbat pedig Isztambulban. A bérleti piac drágábbik végén teljesít London, Párizs, Zürich, San Fransisco és HongKong. Isztambul után a legnagyobb lakások Sanghajban, Berlinben, Pekingben és Szöulban  bérelhetők. Érdekesség, hogy Berlin 45 négyzetmétert ver Bécsre, és Madrid is olcsóbbnak bizonyul Barcelonánál. Az OtthonCentrum adatai szerint Budapesten  2.700 forint négyzetméterenként az átlagos albérletár: ez azt jelenti, hogy 1.500 dollárért átlagosan egy 139 négyzetméteres lakás bérelhető, ami a berlini adatokkal egyezik meg.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!