szerző:
hvg.hu

A 16 éve elhagyatottan álló Hotel Olimpia állapota egyre csak romlott.

A XII. kerület saját honlapján jelentette be, hogy véget ért a kisajátítási eljárás, így az önkormányzat birtokba vehette az egykori Hotel Olimpia épületét. A Normafánál álló lepusztult épület bontása egy hónapon belül megkezdődik. A helyén parkot alakítanak ki, és megépítik az Eötvös út új szakaszát.

A sportolók egykori kedvenc találkozóhelye, filmesek kedvelt forgatási helyszíne tizenhat évvel ezelőtt zárt be végleg, azóta a kertet felverte a gaz, az épület pedig kívül-belül pocsék állapotba került.

©

"Régóta vártunk erre a pillanatra. A Hotel Olimpia átvételével megkezdődhet a Normafa kapujához kapcsolódó területek átalakítása" – idézte a kerület polgármesterét a hegyvidek.hu. Pokorni Zoltán emlékeztetett, hogy a terület rendbetételéről szóló helyi népszavazáson a voksolók többsége a kisajátítás és a bontás tervét támogatta, amely most megvalósulhat. Így megújulhat a Normafa központi területe, és végre nem autók foglalják majd el a különleges panorámával rendelkező hegygerinc városi felé eső részét.

A tervek szerint lezárják az Eötvös út legfelső szakaszát, miközben új utat alakítanának ki a Távcső utcával párhuzamosan, a Hotel Olimpiától egészen a Konkoly-Thege Miklós útig. Biztosítanák továbbá a területet a fogaskerekű vasút esetleges meghosszabbításának, és parkolót építenek az Eötvös út és a Konkoly-Thege Miklós út találkozásánál.

Felújítaná az önkormányzat az Eötvös út 48. alatt található régi villaépületet is, oda kerülne később a Normafa Park és a fogaskerekű vasút felső fogadóközpontja, egy új látogató- és információs központ.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Galéria: Igazi horrorfilmes díszlet áll a budai hegyekben

Első ránézésre mintha egy Csernobil melletti kis faluban járnánk, holott Budapest egyik legfestőibb területén áll, pontosabban esik szét a Hotel Olimpia. Az 1972-es olimpiára már itt, a Normafánál frissiben elkészült hotelben készültek az olimpikonjaink. Ma már csak horrorfilmes díszletnek illene be, olyannyira lerohadt az azért fénykorában is leginkább egy felduzzasztott csobánkai faházra emlékeztető épület. A természet még egy ideig élvezheti, hogy visszaveszi a tőle elragadott területet, de hamarosan új világ érkezik a Normafa megújításával, és az Olimpia Szálló enyészete is az enyészeté lesz.