szerző:
hvg.hu

A minisztérium szerint tavaly többen kapták meg a maximális, 10 millió forintos támogatást, mint az előző években.

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint a csok bevezetése óta eltelt két és fél évben 66 ezer igénylést fogadtak be, és összesen 184 milliárd forintnyi támogatást fizettek ki – írta a Magyar Idők szerdai száma. Összehasonlításképpen: a Puskás Stadion bekerülési költsége 190 milliárd forint lesz, amennyiben nem drágul tovább.

A minisztérium arról számolt be, hogy 2015-ben csaknem 10,5 ezer, 2016-ban 26 ezer, 2017-ben pedig 30 ezer család kérelmét fogadták el. Míg 2016-ban 4800, addig tavaly már 6500 családnak folyósítottak 10 millió forintnyi támogatást. 2016. január 1-e óta a befogadott igénylések 65 százaléka használt lakás vásárlására, csaknem harmada új lakás vásárlására vagy építésére szólt, míg a bővítésekre kért támogatások aránya 2-3 százalékosra tehető. Az új otthonok magasabb ára, illetve a rájuk vonatkozó jelentősebb támogatás miatt a befogadott kérelmek összegének 68 százalékát új lakás vásárlására vagy építésére igényelték.

Az NGM február közepétől újabb könnyítéseket ígér, mellyel tovább emelkedhet a támogatott családok száma.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!