szerző:
hvg.hu

Akad olyan európai főváros, ahol feleannyiért szállhatunk meg lakásban, mint hotelben.

Átlagosan 30-35 százalékkal jobb áron lehet a világ nagyvárosaiban Airbnb-n keresztül szobát foglalni, mint szállodában – derült ki a Satista felmérésből. A Pénzcentrum adatai szerint Budapesten átlagosan 57 dollárért lehet turisztikai célra lakást bérelni, míg a szállodai szobák átlagára 88 euró. Az árkülönbség ellenére sokan mégis inkább a hotelt választják, ott ugyanis biztosítottabbnak látják a jó színvonalat, illetve nem kell a – tilalmak miatt sokszor titokban bonyolított – kulcsátadással bajmolódni, vagy idegenekkel beszélgetni.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!