szerző:
hvg.hu

Múlt héten az Eurocentert adta el, most további ingatlanokat hirdet, összesen 22 milliárd forintért.

18 ingatlanát értékesíti az Atrium European Real Estate Csoport Magyarországon, illetve egyet a Cseh Köztársaságban, az ingatlanok összértéke eléri a 70 millió eurót (22 milliárd forint) – írta a Portfolio.

Az Atrium, mely a régió kiskereskedelmi piacának egyik legnagyobb szereplője, gyakorlatilag a teljes magyarországi portfólióját értékesíti.

Többségében kisebb élelmiszerüzleteket tulajdonol, vidéken főként Penny Marketek tartoznak hozzá (a teljes lista itt megtekinthető), illetve Kőbányán a Family Center. A két legnagyobb ingatlana az óbudai EuroCenter bevásárlóközpont, valamint a Késmárk utcai iroda és raktárépület, előbbit február elején a WING Zrt. vásárolta meg.

A befektetői csoportnak Magyarországon kívül Csehországban, Lengyelországban, Romániában, Oroszországban és Szlovákiában is vannak ingatlanai.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!