szerző:
hvg.hu

Múlt héten az Eurocentert adta el, most további ingatlanokat hirdet, összesen 22 milliárd forintért.

18 ingatlanát értékesíti az Atrium European Real Estate Csoport Magyarországon, illetve egyet a Cseh Köztársaságban, az ingatlanok összértéke eléri a 70 millió eurót (22 milliárd forint) – írta a Portfolio.

Az Atrium, mely a régió kiskereskedelmi piacának egyik legnagyobb szereplője, gyakorlatilag a teljes magyarországi portfólióját értékesíti.

Többségében kisebb élelmiszerüzleteket tulajdonol, vidéken főként Penny Marketek tartoznak hozzá (a teljes lista itt megtekinthető), illetve Kőbányán a Family Center. A két legnagyobb ingatlana az óbudai EuroCenter bevásárlóközpont, valamint a Késmárk utcai iroda és raktárépület, előbbit február elején a WING Zrt. vásárolta meg.

A befektetői csoportnak Magyarországon kívül Csehországban, Lengyelországban, Romániában, Oroszországban és Szlovákiában is vannak ingatlanai.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!