szerző:
hvg.hu

Hárommilliárd forintból újítják fel a jódos-sós pesterzsébeti fürdőt.

13 éve zárt be veszteséges működés miatt a jódos-sós vízéről híres, a Soroksári-Duna bal partján álló pesterzsébeti fürdő, melynek felújítását a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. már hét éve eldöntötte – írta a Világgazdaság hétfői száma.

Az 1920-as évek végén épült fürdő korábban Budapest egyetlen olyan gyógyfürdője volt, melynek gyógyvize a jódos, brómos vizek csoportjába tartozott.

A fürdő 4300 négyzetméteres új épülettel bővül, medencékkel és szolgáltató egységekkel bővül, és összesen 14 medencével üzemel majd. Az épület jellegzetes, török kort idéző kupolarészét megtartják. A fürdőt a Dunával is összekötik, közvetlen megközelíthetőséget teremtve.

Az ország nagyrészén jódhiányos ivóvíz miatt sokan szenvednek jódhiányban, pedig a jód keringésjavító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, a bróm pedig idegnyugtató, stresszoldó hatásáról ismert.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!