szerző:
hvg.hu

Azt mondta, már Rogán Antallal is egyeztetett erről, aki megígérte, hogy felülvizsgálják a döntést.

Mint azt megírtuk, kedden a parlament megszavazta, hogy a Margitszigetre egy 14 500 négyzetméteres, 26 méter magas teniszstadiont építsenek. A javaslatot Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke egyéni képviselői indítványban adta be, a javaslatot egy nap alatt nyomták át a parlamenten.

Tarlós István budapesti főpolgármester a Magyar Nemzetnek viszont azt mondta,

a döntést a főváros nem hajtja végre, erről pedig már a kormányzattal is egyeztetett.

Tarlós hozzátette, személyesen Rogán Antallal tárgyalt, aki azt mondta neki, felülvizsgálják a döntést. Mivel a parlament ebben a ciklusban többet már nem ülésezik, ezért kérdés, milyen formában törvényesítik a változtatást.

A főpolgármester jelezte, nem önmagában a teniszstadion építésével van problémája a fővárosnak, viszont csak olyan tervet tudnak támogatni, amelyről velük is egyeztetnek.

Tarlós az Indexnek azt mondta, ő is csak kedd este tudta meg, hogy született egy ilyen törvény, akkor pedig azonnal beszélt a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjével és két miniszterrel. Egyikük, Rogán Antal arról biztosította a főpolgármestert, hogy "teljes félreértés" szülte a kedden elfogadott jogszabályt.

Tarlós a lapnak azt is mondta, nem lehetséges, hogy a tervezett teniszcentrum esetében mindenféle hatósági engedélyezés figyelmen kívül hagyható, hiszen a Margit-sziget árvíz szempontjából is a város egyik legveszélyeztetettebb területe.

Egy szintén kedden megjelent kormányhatározatról, miszerint az önkormányzatokat magyar buszok vásárlására köteleznék, Tarlós azt mondta, ezzel kapcsolatban is fenntartásai vannak, mert az nem tisztázott, hogy ki ad majd pénzt a drágább magyar buszokra, és ki garantálja, hogy a még be nem vezetett típusoknál a szállítási határidőket betartja a gyártó.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!