szerző:
hvg.hu

Jóvátételi munkaként épül az ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központ.

Az Ágota Alapítvány (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány) 7,4 millió forint önerővel és az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott 40 millió forint egyedi támogatással vásárolta meg a Bács-Kiskun megyei Tass-Alsószenttamás határában azt a héthektáros területet, amelynek korábbi tulajdonosa a Mécses Szeretetszolgálat Magyar Börtönpasztorációs Társaság volt. A katolikus börtönpasztorációs szolgálat börtönbüntetésüket letöltő emberek társadalmi integrációját segítő tevékenységet folytatott itt korábban.

Az állami támogatás a terület megvásárlására elegendő volt ugyan, de az ott található templom, a közösségi ház és hat családi ház rendbetételéhez, valamint az óriási terület körbekerítéséhez további segítségre volt szükség. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 20 millió forinttal támogatja a projektet, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága pedig a kerítésépítéshez a munkaerőt biztosítja. A terület körbekerítését fogvatartottak jóvátételi munkaként végzik el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!