szerző:
hvg.hu

Az első két hónap összesített ingatlan-tranzakciószáma a 2008-as válság óta a legerősebb évkezdést mutatja.

A 2018. februári közel 13 ezres tranzakciószám 13,7 százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. 2016-ban viszont több, 13.130 ingatlant adtak el februárban, bár a gyengébb januári hónappal együtt 23 ezer volt a két hónap össztranzakciószáma.

Az idei év első két hónap összesített tranzakciószáma a 2008-as válság óta a legerősebb évkezdést mutatja, 23.787 tranzakció zajlott január-februárban.

A Duna House tegnap adta ki éves ingatlanpiaci előrejelzését, amelyben éves szinten is 10-20 százalékos tranzakciószám-bővülést várnak a hazai lakóingatlanpiacon, így 160-180 ezer adás-vétel bonyolódhat az idei évben. 

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!