szerző:
hvg.hu

Magyarországi ingatlanok megszerzésére alapított új céget Csányi Sándor, a leggazdagabb magyar, az OTP Bank első embere.

A Bonitás Ingatlanbefektetési Holding Kft.-t 3 millió forintos tőkével indította útnak a bankár, s egyelőre titkolja, hogy mennyi pénzből, milyen típusú ingatlanokat és milyen célból készül megvenni. Az új vállalkozást a Csányi család bizalmát élvező Kvancz Gábor vezeti, aki többek között az első Bonitás-cég, a Bonitás 2002 Zrt. vezérigazgatója, illetve ő az egyik igazgatója a bankár fia, Csányi Attila Cragmont Zrt. névre hallgató vagyonkezelőjének is.

A holdingcég szerepét betöltő Bonitás utolsó, 2016-os beszámolója szerint 120 milliárd forintos a befektetett eszközállománya, 46 milliárdnyi a hitele, és 2,4 milliárdos adózott eredményt ért el. A Bonitás 2002 tavaly megszerezte a Budai Egészségközpontot is, korábban pedig agrár- és élelmiszer-feldolgozó üzemeket vett (Bonafarm-csoport). Emellett vegyipari portfólióval, sőt ingatlanokkal is bír, mivel közvetve résztulajdonosa a diplomataépületeket birtokló CD Hungary Zrt.-nek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!