szerző:
hvg.hu

Magyarországi ingatlanok megszerzésére alapított új céget Csányi Sándor, a leggazdagabb magyar, az OTP Bank első embere.

A Bonitás Ingatlanbefektetési Holding Kft.-t 3 millió forintos tőkével indította útnak a bankár, s egyelőre titkolja, hogy mennyi pénzből, milyen típusú ingatlanokat és milyen célból készül megvenni. Az új vállalkozást a Csányi család bizalmát élvező Kvancz Gábor vezeti, aki többek között az első Bonitás-cég, a Bonitás 2002 Zrt. vezérigazgatója, illetve ő az egyik igazgatója a bankár fia, Csányi Attila Cragmont Zrt. névre hallgató vagyonkezelőjének is.

A holdingcég szerepét betöltő Bonitás utolsó, 2016-os beszámolója szerint 120 milliárd forintos a befektetett eszközállománya, 46 milliárdnyi a hitele, és 2,4 milliárdos adózott eredményt ért el. A Bonitás 2002 tavaly megszerezte a Budai Egészségközpontot is, korábban pedig agrár- és élelmiszer-feldolgozó üzemeket vett (Bonafarm-csoport). Emellett vegyipari portfólióval, sőt ingatlanokkal is bír, mivel közvetve résztulajdonosa a diplomataépületeket birtokló CD Hungary Zrt.-nek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!