szerző:
hvg.hu

Új óvoda épül a II. kerületben, de csak 23 férőhellyel lesz így több.

Pesthidegkút egyik legrégebbi óvodaépületének kiváltását teszi lehetővé a 400 millió forintos uniós forrás – tájékoztatott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője.

A támogatásból a pesthidegkúti Községház Utcai Óvoda tagintézménye költözhet új helyre 2019 nyarán. A zöldmezős beruházás eredményeként a férőhelyek száma 77-ről 100-ra emelkedik. Az összesen több mint 630 millió forintos beruházás megvalósításához a II. kerületi önkormányzat 400 millió forint uniós támogatást nyert el a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programból.

A miniszter kifejtette: kedvező folyamatnak tekinthető, hogy az országos tendenciákra rácáfolva a II. kerületben folyamatosan emelkedik a gyermeklétszám, ezért a kormány az elmúlt években számos oktatási és nevelési intézmény fejlesztését támogatta. A fideszes Láng Zsolt irányította II. kerületi önkormányzat 2006 óta az óvodai férőhelyek számának növelésére 1,5, a bölcsődeire pedig 1 milliárd forintot költött. Néhány éve például a Szemlőhegy utcai óvoda kapott négy további csoport fogadására alkalmas új épületet. Ennek ellenére még mindig van óvoda a kerületben, ahol, bár a tornateremből is csoportszobát alakítottak ki, a jelentkezők jórészét helyhiány vissza kell utasítaniuk.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!