szerző:
hvg.hu

Alig van alkalmazott, így lett jobb az ár-érték arány.

Két év informatikai fejlesztés és építkezés után, a budapesti Nyár utcában – Európában elsőként – ma megnyílt a vendégek okostelefonja által vezérelt KViHotel. A TMRW Hotels applikációval a foglalástól a kicsekkolásig a teljes folyamat levezényelhető. A hotel majdnem teljesen személyzet nélkül működik, a vendég szinte minden funkciót a saját okostelefonja segítségével irányíthat.

Az alkalmazás segítségével foglalhat a vendég szobát, az érkezés előtt 48 órával bejelentkezhet, kiválaszthatja az emeletet és a szobát. A telefon a Bluetooth kapcsolat révén egyben a szobakulcs is, késő éjszakai érkezés esetén pedig a vendég telefonja nyitja a szálloda főbejáratát is. A szállóvendég a TMRW alkalmazással vezérelheti többek között a hűtést-fűtést, akár 10 000 kilométerrel távolabbról is beállíthatja előre a szoba kívánt hőfokát az érkezése időpontjára. Ugyanúgy az applikáción keresztül kérhetünk extra takarítást, és virtuálisan kitehetjük a „ne zavarjanak” táblát.

©

A vendég az applikáción keresztül fizethet, rendelhet taxit, miközben a fizetési folyamatait is nyomon követi. Ezeken kívül a kijelentkezés is a saját mobilról történik, nem szükséges hozzá sorban állni és a számla rendezése is az applikáció segítségével intézhető, természetesen a számla a megadott e-mail-címre online érkezik. Az appon keresztül a TMRW virtuális ügyfélszolgálata is rendelkezésre áll, a szálloda diszpécser szolgálata pedig bármilyen platformon (Facebook Messenger, Whatsapp, Skype, iMessage stb.) elérhető.

Az alkalmazás a szobalányok munkarendjét egy előre megírt algoritmus szerint szervezi, és a rendszer osztja ki számukra a teendőiket. Prioritást kap az a szoba, ahová aznap új vendég érkezik: a távozó vendég kijelentkezésekor a TMRW HK ennek a szobának a takarítását helyezi a takarítási lista elejére, és amint elkészül a szoba takarítása, az alkalmazás push-üzenetben értesíti is a szobát elfoglalni készülő és már bejelentkezett szállóvendéget, hogy lakóegysége immár beköltözhető.

©

A szálloda udvari homlokzatát díszítő falfestmény digitális trükköt rejt: az okostelefon kameráját ráirányítva a LARA AR applikáción keresztül életre kel a falkép, és a megjelenő videó segítségével elmagyarázza az applikáció használatát. A szálloda szerint a költséghatékony üzemeltetésnek köszönhetően (legfeljebb 15 fős személyzetet foglalkoztatnak) az átlagos budapesti szobaárért magasabb komfortfokozatot kínál.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!