szerző:
hvg.hu

Egy panamai hotel nem félt szembeszállni a világ leghatalmasabb emberével. A kérdéses épületből a rendőrség tessékelte ki a Trump-alkalmazottakat.

Egy Panama Cityben található luxushotel többségi tulajdonosa visszaszerezte az irányítást az épület felett, miután megvívta a jogi csatát a menedzsmenttel, a Trump Organisationnel (TO). Néhány órával a panamai bíróság ítélethirdetés után a hotel személyzete már le is szedte Trump nevét a bejárat elől.

A ciprusi üzletember, Orestes Fintiklis azért küzdött, hogy felbontsa a szerződést a TO-val, mert szerinte Trump neve miatt visszaesett a profit. A TO fellebezett a döntés ellen. Fintiklis, a Trump Ocean Club International Hotel and Tower többségi tulajdonosa viszont üdvözölte a bíróság döntését, és azt nyilatkozta: „Büszkék vagyunk Panamára.”

A bírósági döntés után Fintikis és a TO menedzsmentje között egy hétig állóháború zajlott, ezért hétfőn a rendőrség és egy bírósági alkalmazott tessékelte ki az épületből a TO alkalmazottait, hogy érvényt szerezzenek a bírósági döntésnek. A turisták körében nagy népszerűségnek örvend a hotel felirata, ahol, bár eltávolították Trump nevét, a betűk körvonala még jól látszódik.

"A Trump Hotels teljesen biztos benne, hogy nemcsak győzni fog, hanem minden keletkezett kárát és költségét meg fogja téríttetni…” – írta a TO egy tegnapi közleményében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!