szerző:
hvg.hu

Legalább 20 éve fészkel fehér gólya a lőrinci községi könyvár szomszédságában álló, használaton kívüli víztornyon.

Az évek alatt rengeteg anyag halmozódott fel a kb. egy tonnásra becsült fészekben, így félő volt, hogy egy erősebb viharban a fészek esetleg a víztoronnyal együtt leborul – írta a Sokszínűvidék. A visszabontás során a fészekből kiálló gallyakat lemetszik, és eltávolítják a gólyák által beépített, a fiókákra veszélyt jelentő anyagokat – pl. zsinórokat, műanyagdarabokat – is. A munkákat még a gólyák visszatérése előtt be kellett fejezni.

(Képünk illusztráció, az EON munkatársai végeznek vezetékkarbantartást egy másik fészek körül.)

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!