szerző:
hvg.hu

Már fent is van a Hunguest Hotels honlapján Buda-Cash vagyonból gründolt a szálloda.

A magyar határtól kb. háromórányira fekvő, négycsillagos Hotel Relax Resort a Hunguest Hotels felvásárlásakor került Mészáros Lőrinc tulajdonába, most a portfólió egy másik osztrák szállodával bővült. A kreischbergi Hotel Alpenblicket egy osztrák vállalkozó építette, majd 2013-ban magyar tulajdonoshoz került, aki több százezer euróért újíttatta fel, de két év után ő is túladott rajta.

Az osztrák Mészáros-szállodákat üzemeltető cég először a ma már Opus Global Nyrt. néven működő Opimus Group Nyrt.-é volt, majd portfóliórendezés miatt egy másik Mészáros-társasághoz, a Konzum Nyrt.-hez került.

A HírTV Célpont című műsora megtalálta azt az ingatlanost, aki értékesítette a hotelt. „Nekem volt egy vevőm, de érdekes módon amikor az ajánlat megszületett, és kvázi az elfogadás megtörtént, akkor valamilyen, nem tudjuk, milyen kéz, erő belenyúlt, és eltűnt az eladóm, a tulajdonos. Onnantól kezdve már csak az a hír volt, hogy ugyanezé a cégcsoporté lett, amely bizonyos magyar érdekkörökhöz tartozik. Hogy hogyan történt az eladás, és mi volt a háttere, azt nem tudom, mert szó szerint eltűnt az eladó, nem volt elérhető, ami nekem igen szokatlan az üzleti világban” – mondta Parajdi István.

A négycsillagos hotelt a Buda-Cash-vagyonból termelték ki: „A Buda-Cash-ügyfelek reménykedhettek volna abban, hogy a felelős vezetők magánvagyona befordul az ő kártalanítási alapjukba. Olyan utat választottak, hogy nem közvetlenül magánszemélyként, hanem cégeken keresztül birtokolták az Opus, vagy korábban az Opimus részesedését, ilyen szempontból ki tudták vonni ezt a vagyonelemet a kártalanításból” – nyilatkozta Brückner Gergely, az Index újságírója.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!