szerző:
hvg.hu

Az államtitkár szerint példaértékű, hogy zöldmezős beruházás lesz a dél-budai centrumkórház.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kórházberuházás lebonyolítására projektcéget alapítanak.

Ónodi kiemelte, az új kórház építése példaértékű, hiszen zöldmezős beruházás évtizedek óta nem történt az egészségügy területén. A kormány az elkövetkező évtizedben 700 milliárd forintot szán Budapest és Pest megye egészségügyi ellátásának újraszervezésére, az előző uniós ciklusban egészségügyre elköltött 500 milliárd forintból ugyanis a központi régió fejlesztése nem valósulhatott meg – írta az MTI.

A 1200 ágyas kórházat a XI. kerületi Dobogón valósítanák meg. Az M1-M7-es autópálya külön lehajtót kap a kórház felé, megépítik a Galvani hidat, fejlesztik a Kelenföldi pályaudvart és kötöttpályás villamosközlekedés is lesz a kórházhoz, valamint két helikopterleszállót és saját mentőállomást is kialakítanak. Az egészségügyi centrumhoz nővérszálló, valamint a dolgozók gyerekire részére bölcsőde és óvoda is épül.

A terv ellenzői szerint ugyanakkor nincs szükség szuperkórházra, a meglévő budai Szent Imre és János-kórházakat kellene fejleszteni, valamint az egészségügyi dolgozók bérezését javítani.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!