szerző:
hvg.hu

Napraforgóként mozog a konstrukció.

Az Észak-Olaszországban, Rimini városa mellett Roberto Rossi építész tervei alapján felépített ház egy oszlopon áll, és ház mindkét irányba 360 fokos szögben tud elfordulni úgy, hogy a felvezető lépcsőt is húzza maga után. A forgatással nem csak a változatos kilátást akarták biztosítani, hanem azt is, hogy a napelemeket folyamatosan a lehető leggazdaságosabban pozicionálják – írta a Dezeen.

Az olasz építészetben lassan hagyomány a forgó házak tervezése; a sort az 1930 években kezdték a Villa Girasole-lal. A házat a ProTek úgy kivitelezte, hogy ultrakönnyű legyen, de ellenálljon a forgatásból eredő „traumáknak”.

©
Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!