szerző:
hvg.hu

Jelenleg a fejlesztők munkaerő- és építőanyag-hiánnyal küzdenek, és nem kedvez a fejlesztéseknek az sem, hogy még mindig nem derült ki, meghosszabbítják-e a kedvezményes lakásáfát 2019 után.

A beruházókat nagyon szorítja a 2020-as dátum, mindenki igyekszik még előtte befejezni a projekteket, de úgy tűnik, egyre több fejlesztő éri el a teljesítési maximumát. A főváros egyik legnagyobb lakásfejlesztője, a jelenleg mintegy 2000 lakást építő Cordia most két, belvárosi foghíjtelkekre tervezett projektjét függesztette fel: a VII. kerületi Nagydiófa utcában (a pesti Sohóban”), a Grand’Or, a VIII. kerületi Bacsó Béla utcában a Centropolitan építése várat magára – írta a Világgazdaság.

Földi Tibor, a Cordia Magyarország Zrt. vezérigazgatója szerint a terveket több ponton meg kellett változtatni, emiatt az átadási határidő és az alaprajzok is módosultak. A kapacitáshiány miatt a 130-150 lakásos társasházak átlagos építési ideje 20 hónapról 24-26 hónapra nőtt, azaz legkorábban 2020-ban történhet meg az átadás. A szakemberhiány miatt felhígult szakma miatt jóval többször kell utólag javítani az elkészült szakaszokon, ez szintén késedelmeket okoz.

A projektek átütemezéséről a Cordia szerint még az előszerződések megkötése előtt döntés született, a regisztrációs szerződéssel rendelkező ügyfeleket pedig a napokban értesítik.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!