szerző:
hvg.hu

A kormányhivatal eljárást indított.

Féltik a házaikat a lakók a világörökséghez tartozó I. kerületi Toldy Ferenc utcában, ugyanis szomszédos telken építkeznek, a munkálatok miatt pedig megsüllyedt az utca - számolt be az RTL Klub Híradója.

A csatorna beszámolója szerint egy 21 lakásos társasház épül az utcában, ettől süllyedt meg az utca, repedések keletkeztek a járdán és az úttesten is.

A Fővárosi Vízművek szerint a talajmozgások nagymértékben veszélyeztetik az út alatt fekvő vízvezetéket, ezért most a házak falára szerelt vezetékeken jut el a víz a lakásokba.

Budapest Főváros Kormányhivatala azt közölte a csatornával, hogy eljárást indított, illetve tájékoztatta az érintett hatóságokat, de közvetlen veszélyhelyzet jelenleg nem áll fenn.

A kivitelező cég szerint nem csúszott meg a talaj, csak "tervezett és természetes talajkonszolidáció és mozgások voltak", amelyeket folyamatosan kontrolláltak. A gödör támfala szerintük biztonságos, de még várhatóak további talajmozgások, amivel viszont számoltak.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!