szerző:
hvg.hu

A gazdák földhöz juttatását szolgálja a földterületek tulajdonviszonyainak tisztázása 2018-2022 között; a program költsége mintegy 9,5 milliárd forint - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken Fonyódon.

A miniszter szerint további intézkedésekre is szükség van a gazdák földhöz juttatása érdekében, többek között telekkönyvi, földtörvényt is érintő változásokra - írta az MTI. Több tízezer olyan ingatlan található ugyanis az országban, amelynek különböző okokból tisztázandóak a tulajdoni viszonyai. Ahhoz, hogy hasznosíthatóak legyenek, jogalkotásra is szükség lesz, amelynek zajlik az előkészítése - tette hozzá. 

Említést tett a mintegy 200 ezer hektárnyi zártkerti, jelenleg nem művelt területekről is. "Komoly gond a Balaton környékén és Somogyban is, miként lehet ezeket összevonni, illetve újra használatba venni" - mondta Fazekas.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!