szerző:
hvg.hu

Nem mindennapi stadion épül Szegeden.

Nem sokat kellett várni a választások után, hogy letegyék az első újonnan épülő stadion alapkövét. Az állami hírügynökség tudósításából kimaradt egy részlet, amit az Mfor vett észre: a létesítmény egy kápolnát is magában fog foglalni.

Ez még talán úgy is meglepő, ha tudjuk, az egész létesítményt a helyi katolikus egyházmegye építteti, a szeged-csanádi püspök maga tette le Csányi Sándor MLSZ-elnökkel együtt az alapkövet. A stadiont 9,4 milliárd forintért építi Garancsi István Market Zrt.-je, a befogadóképessége 8 ezer fő lesz.

Az pedig nem valószínű, hogy egyhamar szükség lesz olyan stadionra, ahova ennyien beférnek. A szegedi foci helyzete nem mindennapi. A városnak két csapata is van. Az egyik épp az NB II.-ben küzd a kiesés elkerüléséért, ezt maga a szeged-csanádi megyéspüspök alapította, az egyházmegye a tulajdonosa. A csapat évek óta nem játszott Szegeden, de még csak Csongrád megyébe is akkor jut el, amikor az ellenfél a megyén belüli: a hazai meccseit Gyulán rendezi. A másik szegedi klub, a SZEOL NB III.-as – ez a klub tavaly került meglepetésszerűen új tulajdonoshoz, az Átlátszó arról írt, hogy Habony Árpád üzleti partnereihez több szálon is kötődik a tulajdonosi kör. Sőt, még egy megye 1-es csapat is van a városban, amelyet az egyik korábbi csődveszélyes helyzetben alapítottak meg maguk a szurkolók.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!