szerző:
hvg.hu

Egész Közép- és Kelet-Európában meghatározó ingatlankezelő szeretne lenni az Appeninn.

Az Appeninn Holding vette meg a Corvin-negyednél található Ü48 irodaházat – jelentették be. Az Appeninn Nyrt. felett az irányítást a Mészáros Lőrinchez tartozó Konzum-csoport szerezte meg az elmúlt hónapokban, de az OTP Ingatlanbefektetési Alap is stratégiai tulajdont szerzett a társaságban.

A cég tulajdonosai korábban azt jelezték: a cél az, hogy az Appeninn közép-kelet-európai viszonylatban meghatározó, 300-400 millió euró értékű ingatlanportfóliót kezeljen.

A Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap és az Appeninn Holding Nyrt. között létrejött megállapodással lezárul az a januárban bejelentett, összesen 4,6 milliárd forintos tőkeemelés, melynek eredményeként az Appeninn tulajdonába kerül az Ü48 Irodaház. (A név azt jelenti, hogy az Üllői út 48. címen található az épület.)

Az Appeninn 6,4 millió részvényt bocsát ki zártkörűen, ezeket a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap lejegyzi, így már összesen 53,98 százalékos tulajdonnal rendelkezik majd az Appeninn Holdingban.

Az Appeninn a megállapodással tulajdonába kerülő 8 145 négyzetméteres irodaházat bérbeadja, ebből évente közel 1,3 millió euró nettó árbevételt várnak.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!